Account Manager Technical Software

Full time
Master, Bachelor
Eindhoven

Bij Sioux Technologies draait alles om het leggen van de totale puzzel. En dat kunnen we niet zonder jou, een gedreven Sales & Account manager.

Sioux ontwikkelt en produceert state-of-the art technologie voor de top van de internationale hightech-community. Denk bijvoorbeeld aan een complexe lithografiemachine, een compacte elektronenmicroscoop, een slim domotica systeem of een elektrische auto die zichzelf oplaadt. Daarbij leggen we de lat hoog en maken we met regelmaat het onmogelijke mogelijk. Dat doen we samen, binnen een hecht team van enthousiaste specialisten in elektronica, software, mechanica, mechatronica en wiskunde.

Onze uitdagende functie

Wij zijn in de afgelopen jaren zowel nationaal als internationaal significant gegroeid. Als gevolg van onze groei zijn wij binnen ons Sales & Accountmanagement team op zoek naar een accountmanager met de focus op technische software ontwikkeling. In jouw rol je ben jij verantwoordelijk voor onze key accounts in de marktsegmenten Semicon en Analytics. Je bent verantwoordelijk voor een signficant deel van de bedrijfsomzet en hebt de ambitie om deze te vergroten en de waarde propositie verder te versterken met meer strategisch partnerships.

Je dagelijkse werkzaamheden bestaan onder andere uit:

Accountmanagement: Jij bent het eerste aanspreekpunt voor onze key accounts in de hightech markt. Met jouw technische software kennis ben jij het verbindend element tussen de klantbehoefte en de beschikbare expertise in de verschillende disciplines binnen Sioux en probeert deze over de waarde-as uit te breiden. Je onderhoudt, ontwikkelt en versterkt relaties en brengt het volledige dienstenportfolio van Sioux actief en met veel passie en enthousiasme onder de aandacht.

Maatwerk: Jij bent goed in staat om de beschikbare technische software kennis en expertise binnen Sioux Technologies in te zetten voor jouw klanten, om te komen tot een unieke oplossing van wereldklasse. Dat kan zijn door samen grensverleggende programma’s, producten en technologie te ontwikkelen, en samen op te trekken in het internationale ecosysteem van hightech innovatie.

Sales activiteiten: Jij bent verantwoordelijk voor het door ontwikkelen van samenwerkingen met zowel bestaande als nieuwe relaties waarvoor Sioux het verschil maakt én andersom. Jouw klant maakt dus óók het verschil voor de strategische ontwikkelingen van Sioux. Je maakt hierbij slim gebruik van de verschillende nearshoring en offshoring opties binnen Sioux.

Your future workplace

Dit zoeken wij in jou

Je bent toe aan de volgende stap in je loopbaan en hebt daarbij besloten te willen werken voor een zeer ondernemende en mensgerichte organisatie. Je hebt ervaring in een rol, waarbij je verantwoordelijk was voor accountmanagement en wilt die uitbouwen in een groeiende organisatie.
Je bent communicatief vaardig en voelt je comfortabel bij het acteren op verschillende niveaus binnen organisaties. Je commerciële talent zorgt ervoor dat je dit gesprek kunt sturen van vraag naar dienst. Je weet jouw commerciële bijdrage te leveren door het succesvol ontwikkelen, verkopen en onderhouden van projecten en programma's, stemt de technische inhoud af met de klant en draagt zorg voor de contractuele afwikkeling.

Daarnaast herken je jezelf in het volgende profiel:

 • Je hebt ervaring, talent en ambitie om jezelf commercieel verder te ontwikkelen
 • Je hebt een sterke persoonlijkheid: loopt niet weg voor een pittig gesprek
 • Je hebt minimaal 3-5 jaar werkervaring in een soortgelijke functie
 • Je hebt uitstekende communicatie vaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels
 • Je hebt een fascinatie voor de ontwikkelingen op het gebied van technische software, cloud en data analytics, mechatronische systemen en produceerbare modules
 • Je hebt een afgeronde WO- of HBO-opleiding, bij voorkeur in een exacte richting, zoals elektrotechniek, technische software, werktuigbouwkunde of natuurkunde

Dit bieden we je

Onze medewerkers zijn onze kracht en we willen er gezamenlijk het maximale uit halen. We investeren daarom veel in onze medewerkers, door middel van ruime ontwikkelbudgetten en persoonlijke aandacht. Juist dat maakt volgens onze medewerkers bij Sioux het verschil. Daar zijn we trots op. Succes is voor ons meer dan een goed salaris: het is ook gewaardeerd worden, verantwoordelijkheid krijgen en jezelf blijven ontwikkelen.

Dit kun je van ons verwachten:

 • Interne opleiding, coaching en een ruim ontwikkelbudget van 6.000 euro per jaar
 • Gevarieerde werkzaamheden als gevolg van afwisseling in technologieën, markten en projecten
 • Goed salaris en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden
 • Flexibele werktijden van 32-40 uur per week in een gezonde combinatie van thuis en op kantoor
 • Een open cultuur gericht op samenwerken, leren en plezier maken
 • Een innovatieve werkomgeving
 • Een pizza budget, zodat jij kunt werken aan innovatieve nieuwe ontwikkelingen in onze expertise groepen
Are you interested?

Your new job in 5 steps

Thank you for your interest. We are happy to share our selection process with you. Below you will find the steps we go through. If you have any questions, feel free to contact us. We wish you the best of luck with your application at Sioux Technologies!

 • Interested?
  • Send us your CV and motivation video or letter.
 • Application received
  • One of our recruiters will review your application and get back to you asap.
 • Introduction
  • We will plan an (online) introduction with a Sioux colleague to find out if there is a match.
 • Follow-up conversation(s)
  • In follow-up conversation(s), we dive into the (technical) depth. In some cases a personality test will be part of the conversation and will be discussed with you. In other cases you will be presented with a (technical) case.
 • Both excited?
  • If we are both enthusiastic, we would like to make you an offer. We will talk you through the offer and discuss it with you. Are you already curious about our terms of employment? You can find them here for the Netherlands, Belgium, Germany.
 • Welcome to Sioux Technologies!
  • We welcome you to Sioux and wish you success with your new challenge!

Sagé Maenen

Talent acquisition
+31 (0)40 - 2677100
Sioux Embedded systems uses cookies to remember certain preferences and align jobs interests.