Sales Manager Applied Mathematics

Full-time
Master
Eindhoven

Krijg jij energie van contact met klanten en wil je tevens met je neus in de techniek zitten?

Dat kan bij Sioux Technologies in Eindhoven. Sioux ondersteunt haar internationale klantenkring met het slim en geïntegreerd ontwerpen, ontwikkelen en assembleren van hightech systemen met uitdagende functionele specificaties. Daarbij leggen we de lat hoog, combineren we onze kennis van elektronica, software, mechatronica en toegepaste wiskunde, en maken we met regelmaat het onmogelijke mogelijk.

Heb jij talent voor het vermarkten van wiskundige oplossingen voor geavanceerde systemen? Dan nodigen wij je graag uit om ons sales & accountmanagement team te komen versterken.

Onze functie

Als sales manager vertegenwoordig je onze Matware-diensten binnen álle markten en stem je Sioux-breed de communicatie met onze klanten af. Intern werk je in een team om Mathware in te zetten in multidisciplinaire projecten. Je draagt hiermee bij aan het invullen van onze ambitie: het leveren van de beste oplossingen als innovatiepartner van onze klanten in de internationale hightechindustrie.

De functie is uitdagend en daarom niet voor iedereen geschikt. Je houdt van diversiteit en bent bovengemiddeld nieuwsgierig. Om onze klanten te helpen, vind jij het van belang om deze goed te begrijpen. Je werkt samen met onze Matware engineers die jou op inhoud ondersteunen, zodat jij de verbinding kan leggen tussen het probleem van de klant en de technologische kick voor onze Mathware Engineers.

Je bent gewend om met druk om te gaan en kan meerdere trajecten tegelijkertijd leiden. Zo werk je bijv. aan het vectoriseren van oude veldtekeningen voor een bedrijf met geo-specialisten. Of draag je bij aan de logistieke optimalisatie van het handmatige orderpickproces voor een groot warehouse. En dan hebben we het niet enkel over standaard handmatige optimalisatie. Je werkt met ons team ook aan de propositie om dit met automatisch geleide voertuigen uit te gaan voeren. En als dat nog niet genoeg impact heeft voor je, dan kan je aan de slag met machine learning voor healtcare gerelateerde toepassingen en bijdrage aan het snel detecteren van ziektes in menselijk weefsel.

Je dagelijkse werkzaamheden bestaan onder andere uit:

 • Sales activiteiten: jij bent verantwoordelijk voor het verwerven van nieuwe projecten en programma's gericht op het creatief en pragmatisch toepassen van wiskunde als technologie, ter verbetering en optimalisatie van producten en processen.
 • Maatwerk: je bent goed in staat de Sioux know-how en assets in te zetten om tot een optimale oplossing te komen voor jou klant.
 • Accountmanagement: je bent het eerste aanspreekpunt voor onze klanten als het verbindend element tussen techniek en markt. Je ontwikkelt en versterkt de bestaande klantrelaties en brengt het volledige wiskundige dienstenportfolio van Sioux bij hen onder de aandacht.

Your future workplace

Dit is Sioux

Onze medewerkers zijn onze kracht en we willen er gezamenlijk het maximale uit halen. Met regelmaat zelfs op de grens van het onmogelijke. Des te uitdagender het probleem, des te leuker wij het vinden! We investeren daarom veel in onze medewerkers, door middel van ruime ontwikkelbudgetten en persoonlijke aandacht. Juist dat maakt volgens onze medewerkers bij Sioux het verschil. Daar zijn we trots op. Succes is voor ons immer meer dan een goed salaris: het is ook gewaardeerd worden, verantwoordelijkheid krijgen en je kunnen ontwikkelen.

Wij bieden je:

 • Interne opleiding, coaching en een ruim ontwikkelbudget, om op gebied van Sales Management door te groeien binnen een internationale organisatie in de hightechindustrie
 • Gevarieerde werkzaamheden als gevolg van afwisseling in technologieën, markten en projecten
 • Goed salaris en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden
 • Flexibele werktijden
 • Een open cultuur gericht op samenwerken, leren en plezier maken
 • Een innovatieve werkomgeving

In de Mathware-afdeling wordt toegepaste wiskunde ingezet om onze klanten te helpen met baanbrekende innovaties die impact hebben! Onze klanten zetten technologieën als machine learning, artificial intelligence en optimalisatie strategieën in aan het begin van een innovatie-traject of voor de verdere doorontwikkeling van een product.

Als sales manager ben je een belangrijke schakel in het invullen geven aan onze missie: wiskunde op een relevante manier toepassen in de maatschappij. Voor veel bedrijven is onze Mathware (Wiskunde voor Software & Hardware) de technology translator: we vertalen de laatste stand van de wetenschap in bruikbare algoritmen of haalbaarheidsstudies voor onze hightech klanten. We werken voortdurend aan het hoogste competentieniveau met een lage toegangsdrempel.

Dit zoeken wij in jou

Je bent communicatief vaardig en voelt je comfortabel bij het acteren op verschillende niveaus binnen organisaties. Je commerciële talent zorgt ervoor dat je dit gesprek kunt sturen van vraag naar dienst. Je weet jouw commerciële bijdrage te leveren door het succesvol ontwikkelen en verkopen van nieuwe projecten en programma's, stemt de technische inhoud af met de klant en draagt zorg voor de contractuele afwikkeling.

Daarnaast herken je jezelf in het volgende profiel:

 • Je hebt ervaring, talent en ambitie om jezelf commercieel verder te ontwikkelen.
 • Je hebt een sterke persoonlijkheid: loopt niet weg voor een pittig gesprek.
 • Je hebt minimaal 3-5 jaar werkervaring in een soortgelijke functie.
 • Je hebt een fascinatie voor wiskunde en techniek en bent sterk analytisch.
 • Je hebt een afgeronde WO- of HBO opleiding.
Are you interested?

Your new job in 5 steps

We are happy to share our application process with you. We explain the process in five steps which you can find on this page. If you have any questions regarding the application process, feel free to contact us by e-mail: jobs@sioux.eu or by phone: +31 (0)40 2677100. Enjoy your application journey within Sioux Technologies!

 • Apply
  • Share you CV and cover letter with us.
 • Screening application
  • One of our recruiters will review your application.
 • Introduction
  • (online) Introduction with Sioux colleagues to explore if  there is a match.
 • Technical interview
  • In this technical interview, we will ask you a number of technical questions. In some cases, a personality test will be part of the interview and will be discussed with you. You will receive and have to take the personality test before the interview.
 • Both excited!
  • If we are both enthusiastic we would like to offer you a job. We will go through the offer with you. Curious about our terms of employment? You can find them here.
 • Welcome at Sioux Technologies
  • We welcome you to Sioux Technologies and will start your onboarding. In Eindhoven we will meet with all new colleagues to get you familiar with our organization. We also have a buddy within Sioux so you can go to him or her if you have any questions.

Kevin ten Braak

Talent acquisition
+31 (0)40 - 26 77 100
Sioux uses cookies to remember certain preferences and align jobs interests.