Sales Manager Applied Mathematics

Full-time
Master
Eindhoven

Bij Sioux Technologies draait alles om het leggen van de totale puzzel. En dat kunnen we niet zonder jou, een gedreven Sales Manager Applied Mathematics.

Sioux ontwikkelt en produceert state-of-the art technologie voor de top van de internationale hightech-community. Denk bijvoorbeeld aan een complexe lithografiemachine, een compacte elektronenmicroscoop, een slim domotica systeem of een elektrische auto die zichzelf oplaadt. Daarbij leggen we de lat hoog en maken we met regelmaat het onmogelijke mogelijk. Dat doen we samen, binnen een hecht team van enthousiaste specialisten in elektronica, software, mechanica, mechatronica en wiskunde.

Onze functie

In de Mathware-afdeling wordt toegepaste wiskunde ingezet om onze klanten te helpen met baanbrekende innovaties die impact hebben! Onze klanten zetten technologieën als machine learning, artificial intelligence en optimalisatie strategieën in aan het begin van een innovatie-traject of voor de verdere doorontwikkeling van een product.

Als sales manager ben je een belangrijke schakel in het invullen geven aan onze missie: wiskunde op een relevante manier toepassen in de maatschappij. Voor veel bedrijven is onze Mathware (Wiskunde voor Software & Hardware) de technology translator: we vertalen de laatste stand van de wetenschap in bruikbare algoritmen of haalbaarheidsstudies voor onze hightech klanten. We werken voortdurend aan het hoogste competentieniveau met een lage toegangsdrempel.

Als sales manager vertegenwoordig je onze Mathware-diensten binnen álle markten en stem je Sioux-breed de communicatie met onze klanten af. Intern werk je in een team om Mathware in te zetten in multidisciplinaire projecten. Je draagt hiermee bij aan het invullen van onze ambitie: het leveren van de beste oplossingen als innovatiepartner van onze klanten in de internationale hightechindustrie.

De functie is uitdagend en daarom niet voor iedereen geschikt. Je houdt van diversiteit en bent bovengemiddeld nieuwsgierig. Om onze klanten te helpen, vind jij het van belang om deze goed te begrijpen. Je werkt samen met onze Mathware engineers die jou op inhoud ondersteunen, zodat jij de verbinding kan leggen tussen het probleem van de klant en de technologische kick voor onze Mathware Engineers.

Je bent gewend om met druk om te gaan en kan meerdere trajecten tegelijkertijd leiden. Zo werk je bijv. aan het vectoriseren van oude veldtekeningen voor een bedrijf met geo-specialisten. Of draag je bij aan de logistieke optimalisatie van het handmatige orderpickproces voor een groot warehouse. En dan hebben we het niet enkel over standaard handmatige optimalisatie. Je werkt met ons team ook aan de propositie om dit met automatisch geleide voertuigen uit te gaan voeren. En als dat nog niet genoeg impact heeft voor je, dan kan je aan de slag met machine learning voor healtcare gerelateerde toepassingen en bijdrage aan het snel detecteren van ziektes in menselijk weefsel.

Je dagelijkse werkzaamheden bestaan onder andere uit:

 • Sales activiteiten: jij bent verantwoordelijk voor het verwerven van nieuwe projecten en programma's gericht op het creatief en pragmatisch toepassen van wiskunde als technologie, ter verbetering en optimalisatie van producten en processen.
 • Maatwerk: je bent goed in staat de Sioux know-how en assets in te zetten om tot een optimale oplossing te komen voor jou klant.
 • Accountmanagement: je bent het eerste aanspreekpunt voor onze klanten als het verbindend element tussen techniek en markt. Je ontwikkelt en versterkt de bestaande klantrelaties en brengt het volledige wiskundige dienstenportfolio van Sioux bij hen onder de aandacht.

Your future workplace

Dit zoeken wij in jou

Je bent communicatief vaardig en voelt je comfortabel bij het acteren op verschillende niveaus binnen organisaties. Je commerciële talent zorgt ervoor dat je dit gesprek kunt sturen van vraag naar dienst. Je weet jouw commerciële bijdrage te leveren door het succesvol ontwikkelen en verkopen van nieuwe projecten en programma's, stemt de technische inhoud af met de klant en draagt zorg voor de contractuele afwikkeling.

Daarnaast herken je jezelf in het volgende profiel:

 • Je hebt ervaring, talent en ambitie om jezelf commercieel verder te ontwikkelen.
 • Je hebt een sterke persoonlijkheid: loopt niet weg voor een pittig gesprek.
 • Je hebt minimaal 3-5 jaar werkervaring in een soortgelijke functie.
 • Je hebt een fascinatie voor wiskunde en techniek en bent sterk analytisch.
 • Je hebt een afgeronde WO- of HBO opleiding.

Dit bieden we je

Onze medewerkers zijn onze kracht en we willen er gezamenlijk het maximale uit halen. We investeren daarom veel in onze medewerkers, door middel van ruime ontwikkelbudgetten en persoonlijke aandacht. Juist dat maakt volgens onze medewerkers bij Sioux het verschil. Daar zijn we trots op. Succes is voor ons meer dan een goed salaris: het is ook gewaardeerd worden, verantwoordelijkheid krijgen en jezelf blijven ontwikkelen.

Dit kun je van ons verwachten:

 • Interne opleiding, coaching en een ruim ontwikkelbudget van 6.000 euro per jaar
 • Gevarieerde werkzaamheden als gevolg van afwisseling in technologieën, markten en projecten
 • Goed salaris en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden
 • Flexibele werktijden van 32-40 uur per week in een gezonde combinatie van thuis en op kantoor
 • Een open cultuur gericht op samenwerken, leren en plezier maken
 • Een innovatieve werkomgeving
 • Een pizza budget, zodat jij kunt werken aan innovatieve nieuwe ontwikkelingen in onze expertise groepen
Are you interested?

Your new job in 5 steps

Thank you for your interest. We are happy to share our selection process with you. Below you will find the steps we go through. If you have any questions, feel free to contact us. We wish you the best of luck with your application at Sioux Technologies!

 • Interested?
  • Send us your CV and motivation video or letter.
 • Application received
  • One of our recruiters will review your application and get back to you asap.
 • Introduction
  • We will plan an (online) introduction with a Sioux colleague to find out if there is a match.
 • Follow-up conversation(s)
  • In follow-up conversation(s), we dive into the (technical) depth. In some cases a personality test will be part of the conversation and will be discussed with you. In other cases you will be presented with a (technical) case.
 • Both excited?
  • If we are both enthusiastic, we would like to make you an offer. We will talk you through the offer and discuss it with you. Are you already curious about our terms of employment? You can find them here.
 • Welcome to Sioux Technologies!
  • We welcome you to Sioux and wish you success with your new challenge!

Kevin ten Braak

Talent acquisition
+31 (0)40 - 26 77 100
Sioux uses cookies to remember certain preferences and align jobs interests.